Опит за разцепление и в БСП, но от проекта „Петков-Василев“

19:55, 09 сеп 21 / Политика 25 2244 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Хора зад евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев се опитват да отцепят социалисти от БСП. Такива съмнения изрази депутатът от левицата Георги Свиленски.

Президентът със съвети към Кирил Петков и Асен Василев

„Президентът каза, че в България няма място за поредната партия и трябва да се гледа за някакви по-широки платформи, които да съберат гражданската енергия. Приемам този отговор на президента като отклоняване на темата, защото ако не подкрепяш конкретен проект, не знам за каква по-широка платформа говори“, коментира Свиленски в ефира на bTV.

Относно информацията, че хора, свързани с президента, агитират социалисти да се отцепят от БСП, Свиленски заяви: „Питали са членове да се включат в бъдещия политически проект“. 

На въпрос дали е сигурен, че става въпрос за проект на Петков и Василев, депутатът каза: „Вие да сте чували за друга партия покрай президентството?“. Той беше категоричен, че това не променя ситуацията с подкрепата на БСП към президента Румен Радев. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама