Световна секс-карта: Как и колко в различните страни правят секс

13:09, 12 сеп 21 / Любопитно 25 2452 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Как, колко и защо хората от различните страни по света правят секс? Статия на хърватския портал 24sata разкрива какво различните националности обичат да правят най-много и какво се счита за традиция, а резултатите са сбор от много световни проучвания и анкети. Някои от тях ще ви разсмеят, а някои може да са ви познати, пише БГНЕС.

Япония - секс най-много веднъж седмично

Само 34% от хората в Япония правят секс веднъж седмично, което ги прави най-сексуално незадоволената нация в света, според проучване на Durex. Дългото работно време е причината за липсата на физически контакт между съпрузите.

Гърция – секс игри

В Гърция 87% от хората правят секс поне веднъж седмично, според Durex - повече, отколкото във всяка друга страна. Те са най-добрите любовници в проучване, което разглежда сексуалните навици на 30 000 души от 26 националности.

Франция – секс набързо

Според изследванията французите обичат краткия секс. Малко над половината от френските мъже могат да продължат сексуалното удоволствие, като забавят еякулацията, а само 6% го продължават до великите… 13 минути.

Норвегия - най-силните оргазми

Норвегия е известна със студените дни, но изглежда е и световна столица на оргазмите, според компанията за секс играчки Lelo. До 35% от норвежците казват, че изпитват оргазъм всеки ден.

Великобритания – любовна игра и „фут фетишизъм“

Британско проучване установи, че 1,5 милиона души във Великобритания имат склонност към фут фетишизъм (възбуда от крака), като Манчестър е градът с най-много смучене на пръсти във Великобритания. Той е следван от Лийдс и след това от Шефийлд. Хората от Шефийлд са също световни лидери и в любовната игра.

Белгия - жената „язди“ и има контрол

Позата, в която жената е върху мъжа, е най-популярната сексуална поза в страната, която боготвори бирата, според проучване на медицинския сайт „Д-р Ед“.

Полша – странична поза

Спунинг (spooning) е т.н. поза-лъжица, в която партньорите лежат настрани, а мъжът е зад жената. Оказва се любима поза на поляците.

Русия - секс само в „Деня на зачеването“

Руското правителство обяви 12 септември за „Ден на зачеването“, насърчавайки двойките да останат вкъщи и да правят секс. Двойките, които имат дете девет месеца след този ден, получават награда от държавата.

САЩ - секс в тройка

Съединените щати са правилното място за тези, които искат да опитат секс в тройка. Според приложението за запознанства 3somer, жителите на Ню Йорк имат най-голям апетит към секс с двама партньори, следвани от тези от Лос Анджелис и Чикаго.

Един на всеки девет американци е участвал в секс оргия. Академичното списание Frontiers in Psychology пише, че впечатляващите един на всеки шест американци би искал да опита това.

Румъния - страх от полови болести

Около 40% от румънците смятат, че болестите, предавани по полов път, могат да се предават от човек на човек, ако използват обществена тоалетна, според Глобална анкета на секса.

Бразилия - мъжете издържат до 30 минути

Бразилците, които правят средно около 30 минути активен секс, са световните носители на златния медал в сексуалната издръжливост. Но 44% от бразилците признават, че симулират оргазъм, според Атласа за сексуално поведение на човека.

Германия – преклонение пред нудизма

1/3 от германците харесват нудизма, а нацията има повече суингер клубове от всяка друга държава в Европа. Атласът за сексуалността пише, че цели 23% от германците си миришат подмишниците за сексуална възбуда.

Нова Зеландия - жените с най-много партньори

Страстните жени в Нова Зеландия се радват на богато и разнообразно време, прекарано в сексуална активност, със средно 20,4 сексуални партньори през целия си живот. Това е най-големият брой партньори на жена в света, според Condoms.uk.

Австрия - мъжете с най-много партньорки

Проучване установява, че австрийските мъже имат най-много сексуални партньорки в света през живота си, средно 29,3, според проучване на Condoms.uk.

Тайланд - изневярата е почти законна

Повече от половината тайландско население приема изневярата, твърди Durex. Да имаш любовница е част от тайландската култура от векове и има модерна тенденция, според която мъжете и жените имат допълнителни „приятели“ - не винаги за секс.

Кения – най-верните в света

Според Глобалният доклад за родителството „State Of The World’s Fathers“, мъжете в Африка са по-склонни от останалия свят да имат деца от две или повече съпруги. Но кенийските мъже оглавяват в същото време списъка на най-верните на континента.

Италия - орален секс и храна

Повече от 80% от италианците се радват на орален секс, според проучване от 2019 г. Една четвърт от италианските двойки гледат порно заедно, а 24% използват сексуална помощ или храна за възбуда. Почти половината от двойките там правят секс два до три пъти седмично.

Индия – „не“ на презервативите

Проучване на Durex установи, че 95% от индийците не ползват презервативи, което доведе до дебат в Twitter под хаштаг #HateCondoms с въпрос “защо“. Респондентите предполагат, че това намалява интимността и че при такъв секс има „липса на усещане“ за интимните части на тялото.

Китай - най-малко оргазми

Според изследване на Durex китайците изпитват най-малко оргазми в света и около 76% от хората не могат да получат оргазъм всеки път, когато правят секс.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама