Петима загинаха при катастрофа на военен хеликоптер в Кот д'Ивоар

09:15, 12 сеп 21 / Свят 25 2870 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Петима души са загинали при катастрофа на военен хеликоптер, който е катастрофирал по време на разузнавателна мисия в близост до границата с Буркина Фасо, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на информация от министерството на отбраната на африканската държава. Инцидентът е станал в ранните часове на на 10 септември. 

Хеликоптер с 16 души на борда се разби в Камчатка

По непотвърдена информация, появила се в български медии, сред загиналите има и трима българи, бивши военни, които са работили като инструктори за ползването на въпросния хеликоптер Ми-24. От МВнР съобщиха, че проверяват информацията дали това е така. Страната ни няма посолство в африканската страна и данните се проверяват от посолството ни в Нигерия. 

Според един от разследващите военнослужещи, хеликоптерът е паднал в четвъртък срещу петък, след като е загубил всякаква връзка с контролната кула. 

От военното министерство на Кот д‘Ивоар съобщават, че се провежда разследване на причините за катастрофата, а „Ройтерс“ отбелязва, че този район е станал източник на нестабилност през последната година след няколко атаки на джихадисти, свързани с „Ал Кайда“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама