В „Демократична България“ обсъждат всички варианти за президентските избори

08:51, 13 сеп 21 / Политика 25 2353 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Стратегията ни за президентските избори се обсъжда в момента. Ние сме коалиция от три партии. Обсъждат се всички варианти. В момента, в който сме готови с решението, ще го обявим. Това заяви Антоанета Цонева от „Демократична България“ в ефира на Нова телевизия.

Предстои кампания, която трябва да се свърже с избирателите. Тя трябва да каже ясно как ще бъде управлявана страната, с какъв дневен ред, с какви управленски приоритети и кои са хората, които ще поемат отговорността за управлението”, каза тя относно предстоящите парламентарни избори.

Каква подкрепа би получил новият проект на харвардците?

Запитана какво е вътрешното желание на партията и дали е правен анализ за това дали е по-добре за тях като брой депутати, ако те се явят с отделен проект или ако отредят водачески места в листите на Асен Василев и Кирил Петков, тя отговори: „Не искам по този начин да обсъждам поведението на Асен и Кирил. Решението, което трябва да се вземе е тяхно. В момента, в който Асен Василев и Кирил Петков престанат да бъдат служебни министри, те ще вземат своето решение. Оттам нататък разговорите между „Демократична България” и тях е нормално да започнат. Желанието ни е за пълно взаимодействие с двамата”.

По отношение на политики с тях се намираме на една и съща страница. Онова, което Петков предприе по отношение на ББР, е изцяло в синхрон с политиката на „Демократична България”, добави Цонева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Калин 12:15, 13 сеп 21

Каквото и да се обсъжда, едно е сигурно, кандидатът за президент на ДБ няма никакви шансове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама