Най-големият гала концерт за поп и рок музика в София отново ще завладее публиката

17:00, 15 сеп 21 / София 25 2048 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ХI-тият Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика „София“ 2021 отново завладява почитателите на поп и рок музиката, изпълнен с невероятни емоции, надежди за бъдещи успехи, вяра в нашето творчество и любов към българската музика.

В навечерието на празника на столицата, на 16 септември, от 19.30 часа, Зала 1 на НДК ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, съобщиха организаторите. 

Най-големият музикален форум ще избере за 11-та поредна година своята песен в Категория „Конкурс за нова българска поп и рок песен“. За призовите места се състезават 14 нови песни. И този път Селекционна комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент и представители на радиостанции, изпита „затруднение“ при избора на песните. 

Събитието се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън”, с подкрепата на Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация (БМА), Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП), всички приятели, съмишленици и партньори.

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н. до 14). Цена на един SMS e 1.00 лв. (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).

Песните можете да чуете тук

Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

По традиция събитието се провежда под изключителен и актуален за годината слоган. Музикалният форум тази година е насочен и към кризата, причинена от COVID-19. Пандемията от COVID-19 продължава да причинява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален мащаб, поради което усилията за предотвратяване на разпространението на вируса и защита на населението остават отговорност на цялото общество.

Именно затова слоганът на ХI-тото издание на събитието е в синхрон със стартиралата информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!“, за да насочи вниманието ни към голямата отговорност да запазим както своето, така и здравето на другите, за да бъдем отново заедно.

В деня на събитието – 16 септември, Столична община ще организира изнесен ваксинационен пункт – на входа на Метростанцията на НДК. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама