Окончателно: Кристиан Николов излиза от ареста

15:53, 16 сеп 21 25 2042 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков - Кристиан Николов, излиза от ареста и се прибира у дома. Той ще бъде с гривна за наблюдение и има забрана за напускане на страната. Това изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия.

Още началото на месеца Софийският градски съд определи тази мярка, но сега решението на Aпелативния съд е окончателно.  

Магистратите посочват, че не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен. В същото време те допълват, че нямало опасност от извършване на друго престъпление.

Кристиан Николов взел три вида наркотици преди да удари Милен Цветков

Мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд, пише БТА. 

Припомняме, че Кристиан Николов е в ареста от деня, в който бе задържан след катастрофата с Милен Цветков преди повече от 1 година и 4 месеца. Още от първите съдебни заседания защитата му на няколко пъти поиска той да бъде пуснат под „домашен арест“. Досега обаче това беше отказвано с мотива, че има опасност той да извърши ново престъпление. Младият мъж беше обвинен в умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Кристиан Николов задрямал преди катастрофата с Милен Цветков

А справки от затвора в София, където Николов извърпява мярката задържане под стража, показват, че той работи, награден е през март, не е наказван, съдейства на администрацията и служителите, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама