Над 1,3 млн. българи вече са се преброили електронно, по-активни са жените

16:29, 18 сеп 21 25 1317 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Към 6 часа тази сутрин електронно са се преброили 1 327 801 души или близо една пета от населението на страната. Те живеят в 584 236 домакинства на територията на цялата страна.
В системата за електронно преброяване са се регистрирали 625 245 лица, 59.4% от които са жени. Най-активни са дамите между 40 и 49 години.Регистрациите, направени от мъже, са 40,6%.

Най-голям процент от хората са се преброили в София – над 30 на сто от живеещите в столицата и областта. Електронно са се преброили 23% от жителите на Варненска област и над 17% от област
Бургас, следвани от живеещите в областите Стара Загора и Пловдив.

Най-ниска е активността в Кърджали, където онлайн преброителна карта са попълнили едва 7 процента от хората в областта, съобщиха от НСИ.

В 08.00 часа днес преброителите започнаха обхода по разпределените им участъци. Те ще работят от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително в събота и неделя. Първата им задача е да опишат сградите. Преброителите ще преброяват само хората, които не са или не желаят да се преброят сами чрез електронната карта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама