Протест срещу тежка катастрофа в Айтос прерасна в сблъсъци с полицията

17:29, 18 сеп 21 25 3017 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Граждани излязоха на протест и блокираха за два часа пътя Айтос-Руен. Протестът е заради тежката катастрофа в началото на седмицата, при която тежкотоварен автомобил блъсна лека кола и на място загинаха баща, двете му деца, а 17-годишен младеж беше тежко ранен

Тежка катастрофа: Две деца и баща им загинаха в Айтос

В протеста участваха над 1000 жители на Айтос, както и близки и приятели на загиналите от руенското село Речица. Те скандираха „Тировете вън“, „Мафия“, „Стига жертви“, „АПИ събуди се“. Хората настояват за извеждане на тежкия трафик от града по обходни маршрути. По време на протеста се стигна до сблъсъци с полицията.

Напрежението ескалира, когато протестиращите тръгнаха с шествие към изхода на града в посока Руен и Провадия, а полицейски служители се опитаха да ги спрат. След кратки сблъсъци полицейският кордон бе пробит и шествието стигна до табелата на изхода на града, която ограничава скоростта до 50 км/ч.

Обстановката се успокои малко преди 15 часа, когато бе освободено движението и трафикът на автомобили се възстанови, съобщи БНР.

Основното искане на протестиращите е в Айтос да бъдат изградени северен и южен обход, за да се изведе тежкият трафик извън града. Тези проекти трябва да бъдат изготвени от Агенция „Пътна инфраструктура“ и финансирани от държавата, каза кметът на Айтос Васил Едрев, който се включи в протеста.

25 са жертвите на този път през последните десет години, каза още кметът Васил Едрев.

Жителите на Айтос изготвят протестна подписка и се заканват да блокират пътя всеки ден.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама