Топ 5 новини от седмицата

10:30, 19 сеп 21 25 1512 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Отново на поправителен: Какво (НЕ) свърши парламентът?

След като 45-ият парламент се разписа в най-новата ни история с рекордно краткия си живот (само 25 дни), 46-ият ни тласна към друг негативен прецедент - трети поредни парламентарни избори. И то само в рамките на една година. Рекорд, който с безсмислието си ни струва ужасно скъпо. И макар надеждите да бяха, че този път депутатите ще извадят държавата от кризата и ще накажат тинясалата корупция, това така и не стана. За сметка на това скандалите, обидите и разединението между тях изгориха всякакви мостове не само за съставяне на правителство, но и за бъдещи преговори. А с това подрониха и доверието на народа в парламентарната демокрация. Какво обаче успяха да свършат и за какво не им стигна времето? 

2. Арестуваха лекари за фалшиви ТЕЛК решения

Трима лекари са арестувани при акция на ГДБОП, съобщиха от МВР. Те са председатели на експертни комисии за издаване на ТЕЛК решения. Медиците са заподозрени, че са участвали в схема за издаване на фалшиви документи. Освен тримата лекари са задържани и още четирима души, които са играели ролята на посредници.

3. 5 признака, че котката не ви обича

Уви, домашните ни любимци понякога са много капризни и непредсказуеми и дори да се грижите за тях и да ги обичате от сърце, това не означава, че те имат същите топли чувства към вас. А с котките такова недоразумение се случва доста често.

4. Ива Митева протегна ръка на Петков и Василев

Заставаме с тези млади момчета, ако влязат в парламента. Това заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева за Кирил Петков и Асен Василев, които се очаква да създадат нов политически проект. „Познавам тези момчета, добре е, че те са пламенни, дори и да нямат опит в политиката“, заяви Митева, но не коментира обвиненията на партията ѝ към Василев, че е откраднал софтуер на компанията, в която е работил.

5. „Хора и улици“: Софиянци са големи шегобийци

Господ е създал хумора, за да не бъде животът толкова печален. А българите сме щастливци в това отношение, защото сме големи шегобийци. Дори и от най-високата трибуна – парламентарната, не спираме да се забавляваме. И най-сериозните мъже и жени в държавата по таксиджийски се обиждат на „шавливи булки“, на „мъжки шаферки“, на булонки и на „сложи си маската бе, дебил“. И можем да приемем това с добродушна усмивка, защото знаем, че именно хуморът винаги е бил убежище за народа ни в тежки времена. А в момента не са най-цветущите. Животът в София също не остава подминат от най-големите интернет зевзеци. Почти всяко събитие в красивата ни столица става повод за забавни смешки и колажи. В този материал събрахме най-забавните шеги за града, които обаче след като ни разсмеят, ни карат и да се замислим…

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама