Кандидат-президентът на ГЕРБ: По-мистериозен и от предсказание на Ванга

17:39, 19 сеп 21 / Политика 25 2993 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Мъж, който няма нужда от представяне“, „умен, висок, красив с коса”, с „очилца“, „ерудиция и знание на езици”. Това е всичко, което знаем за кандидат-президентa на ГЕРБ – твърде общо и неопределено описание, което оставя място за различни варианти.

Прилича малко на предсказание на Ванга от типа „Руса жена ке помогне на България“ и звучи почти толкова сериозно. Или на изискване за кастинг на риалити а ла „Кой иска да стане президент?“.

Кандидат-президентът на ГЕРБ: Мъж, който няма нужда от представяне

Най-ожесточеният критик на сегашния държавен глава изобщо не бърза да представи своя претендент за „Дондуков“ 2 и вероятно ще пази името му обвито в мистерия до последно, макар по последна информация от вчера „вече да е ясен“.

Причината за това е ясна – натрупаните негативи на ГЕРБ директно ще бъдат прехвърлени на въпросния кандидат-президент и могат да го потопят още преди да подал глава над повърхността. Ето защо партията на Борисов опипва почвата за надпартийна дясна кандидатура, чиято лъскава фасада да успее да замаже натрупаните проблеми на 12-годишното управление.

В тази посока бе и „димката“ за разговори с Петър Стоянов – пусната помежду другото в интервю и след това лансирана с различни медийни участия, за да се стигне до категоричното опровергаване на новината от самия Стоянов.

Гласят Петър Стоянов за нов президентски мандат?

Макар Борисов не веднъж, а цели два пъти (през 2011 г. и 2016 г.) да се заканваше, че се готви за Голям шлем – кмет, премиер, президент, днес и на него, и на останалите в партията им е ясно, че този шанс вече е пропилян.

10 дни преди края на регистрацията на партиите за президентските избори има само двама ясни кандидати – Румен Радев и Александър Томов, който в началото на годината обяви, че ще инициира подписка за издигането на Радев за втори мандат, а впоследствие се оказа негов опонент. По всички личи, че ГЕРБ до последно ще „тупа топката“ и за да предпази кандидата си от очакваните атаки. Подобна тактика партията имаше и през 2016 г., когато името на Цецка Цачева бе обявено буквално в „12 без 5“ с увереността, че който и кандидат да посочат, победата е сигурна.

Тогава Радев се оказа по-сериозен конкурент, отколкото ГЕРБ очакваше. Сега ситуацията за Борисов и партията му е дори по-сложна. Да видим на кого ще заложи този път.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама