Сериалът „Короната“ триумфира на наградите „Еми“

08:42, 20 сеп 21 / Култура 25 2095 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Netflix и неговия сериал „Короната“, който проследява живота на британското кралско семейство, триумфира тази нощ на годишните телевизионни награди „Еми“. Филмът спечели в категорията най-добър драматичен сериал, а Оливия Колман и Джош О'Конър получиха „Еми“ за най-добра актриса и най-добър актьор за участието си в „Короната“. От появата си през 2007 г. платформата „колекционира“ номинации, но никога досега не е печелила награда „Еми“.

Сериалът „Дамски гамбит“, разказващ за шахматния триумф на младо момиче през 50-те години на миналия век, постави в шах и мат конкуренцията и спечели „Еми“ за най-добър минисериал.

Кейт Уинслет получи награда за най-добра актриса в минисериал за ролята си в сериала „Мер от Ийстаун“. Юън Макгрегър бе обявен за най-добър актьор в минисериал за ролята си в сериала „Холстън“, посветен на легендарния дизайнер от 70-те години Рой Холстън.

Излъчваният от Apple TV сериал „Тед Ласо“ получи „Еми“ за най-добра комедия. Той спечели и няколко други статуетки, включително за най-добър актьор в комедиен сериал - за играта на Джейсън Съдейкис, пише „Медияпул“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама