„Булмаркет Груп“ получи отличие „Общински инвеститор“ 2021 г.

13:55, 23 сеп 21 25 1373 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

На специална церемония Националното сдружение на общините в България / НСОРБ/ връчи своите награди за принос в развитието на общините и местното самоуправление в няколко категории. „Булмаркет Груп“ получи отличие в една от най-значимите катерогии - „Общински инвеститор“ 2021 г.

Наградата „Общински инвеститор“ се присъжда на компании, извършило значими инвестиции в български общини през съответната година, съобразно общата стойност на вложените инвестиции в общината през годината, броя на разкритите работни места, реализираните подобрения на местна публична инфраструктура (техническа, социална, образователна и др.).

„Булмаркет Груп“ ЕАД чрез свое дъщерно дружество е собственик на бившия Локомотивен и вагонен завод в гр. Русе. Дружеството предвижда инвестиция в размер на над 9 млн. евро, чрез която ЛВЗ да се превърне в хай-тех парк с наименование „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД. Проектът предвижда запазване на всички съществуващи производствени халета, въвеждане на високотехнологично производство, и база за ремонт и производство на вагони и провеждане на научноизследователска дейност в партньорство с два университета в сферата на иновациите в жп транспорта. Новият индустриален парк е регистриран в Регистъра на индустриалните паркове по чл. 21, ал. 1 от Закона за индустриалните паркове.

„Булмаркет“ има над 1100 служители. Тя е на челно място по приходи за миналата година в Русенска област и в първата десетка за страната. „Булмаркет“ планира и други инвестиции в обхвата на своята дейност. Булмаркет Груп цели да бъде първата българска компания със сертификат за екологично социално управление (ESG) – стратегия на устойчиво инвестиране, която обвързва три основни стълба – Екология, Социална ангажираност и Корпоративно управление.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама