Топ 5 новини от седмицата

09:00, 26 сеп 21 25 1580 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1.
 „Продължаваме промяната”: летящ фалстарт на почтеността

Политологът Марая Цветкова с анализ за новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. „След като почтеността ще бъде водеща, защо не я сложиха и в наименованието на проекта си? „Почтена промяна“ със сигурност би звучала по-насочващо от „Продължаваме промяната“, която други подеха. Оставете настрана, че всеки, който се е клел в името на България следва да е почтен - това отдавна е химера в държавните ни реалности. Тя и баба Гинка от Самоков почтено е копала картофи цял живот, но това задължително ли я прави достоен държавник?“, пита тя.

2. Добре, че Кристо не опакова „Ал. Невски“

От осанна до разпни го. Христо Явашев – Кирсто – българинът, който се срамуваше от България и така и не се върна в родината, дори и след смъртта си продължава да буни духовете у нас и по света. Опаковането на Триумфалната арка в Париж по негов проект стана поредният повод за разделение на обществото. Цветилена Симеонова с коментар по темата.

3. Почина народната певица Олга Борисова

На 80-годишна възраст почина народната певица Олга Борисова. От 1964 г. тя е солистка на Ансамбъла за народни песни към БНТ и БНР, а по-късно на вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“. Най-известните ѝ песни са „В село дюлгере дойдоа“, „Лепа Яно“, „Пладнина е братко“, „Майстор Манол“ („Вградена невеста“) и много други.

4. Кандидат-президентът на ГЕРБ: По-мистериозен и от предсказание на Ванга

„Мъж, който няма нужда от представяне“, „умен, висок, красив с коса”, с „очилца“, „ерудиция и знание на езици”. Това е всичко, което знаем за кандидат-президентa на ГЕРБ – твърде общо и неопределено описание, което оставя място за различни варианти. Прилича малко на предсказание на Ванга от типа „Руса жена ке помогне на България“ и звучи почти толкова сериозно. Или на изискване за кастинг на риалити а ла „Кой иска да стане президент?“.

5. Служебното правителство подготвя мерки заради скока на цените

Правителството подготви пакет от мерки във връзка с инфлацията и скока в цените на основни стоки и услуги. „Имаме системен проблем, че тази енергопроизвеждаща система у нас е била системно неглижирана в последните 10-ина години. Предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до началото на другата седмица да ги обявим. Необходимо е да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система“, заяви Стефан Янев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама