Радев хвърли ръкавицата, призова Борисов да се кандидатира за президент

10:51, 27 сеп 21 / Политика 25 1631 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Ръкавицата е хвърлена - президентът Румен Радев призова на пряк дуел своя най-голям критик Бойко Борисов. Вместо да кръстосват шпаги обаче, двамата да премерят сили и народна подкрепа на предстоящите президентски избори през ноември.

Крайно време е г-н Борисов да спре да използва своята партия като щит, а да защити честта ѝ като се кандидатира за президент. Мисля, че е редно. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход“, заяви Радев, който ще се бори за втори мандат като държавен глава. 

Според него аргументът на ГЕРБ и останалите партии все още да не издигат кандидат-президентска двойка, за да не се стреля по тях, е несъстоятелен. Самата кандидатура на Румен Радев и Илияна Йотова официално ще бъде издигната тази вечер от инициативен комитет.

Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяната, които искат България да бъде нормална, демократична, свободна и модерна държава, заяви Радев.

Той отговори на критиките, че с акциите на МВР срещу купения вот той репресира опонентите си и посочи, че не се меси в работата на нито един министър. Очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честта на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в демократична държава и е странно, че някои партии упорито се асоциират с него, каза още държавният глава.

Президентът поздрави служебното правителство, че е започнало да въвежда ред в хаосав енергетиката, насаден от предишните управляващи и да обезврежда заложените от тях мини. Трябва да се унищожат една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система. Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа, добави той.

Кристалина Георгиева на срещи в президентството и БНБ за нова позиция?

Радев потвърди, че Кристалина Георгиева е поискала работна среща в Президентството в началото на септември, на която е споделила какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви могат да бъдат евентуално последствията за България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама