Слави Трифонов отново защити Петър Илиев

15:11, 28 сеп 21 / Политика 25 1969 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Слави Трифонов коментира казуса с книгата на Петър Илиев, като посочи, че той се е случил много отдавна и много преди да съществува „Има такъв народ“.

Вчера етичната комисия на Софийския университет откри „данни за плагиатство“ по казуса с книгата на Петър Илиев, а самият той обяви, че не приема становището ѝ. Според правилника на висшето учебно заведение плагиатство е основание за дисциплинарно уволнениe. Казусът ще бъде изпратен на Юридическия факултет, който трябва да формира втора комисия.

Етичната комисия откри „данни за плагиатство“ по казуса с Петър Илиев

„Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство. Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща. Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори“, пише Трифонов.

„Дали Петър Илиев е плагиатствал ли не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“.

Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт. Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е:

Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен“, завършва лидерът на партията.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама