Цветанов и Москов се явяват заедно на изборите

09:24, 29 сеп 21 / Политика 25 1731 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Партиите на Цветан Цветанов и Петър Москов се явяват заедно на изборите на 14 ноември.

Бившият вътрешен министър и бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов е основател и председател на партията „Републиканци за България“, а бившият здравен министър Петър Москов е основател и председател на „КОД - Консервативно Обединение на Десницата“.

Републиканци за България ще се явят в коалиция на изборите

Двете формации ще се явят под името „Национално Обединение на Десницата“. „Ние сме българската десница и търсим доверието на българските граждани около ясни политики - възраждане, възстановяване връщане към корените на българската десница, която беше унищожена от Прехода, от който всички не сме доволни“, каза Петър Москов при регистрирането на коалицията в ЦИК. Той обясни, че коалицията е формирана около принципи, защото в следващия парламент трябва да има принципна и обоснована десница.

„Това, което видяхме в 45-ия и 46-ия парламент бе среда на отрицание, на противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни. Това, което искаме да направим е да запазим истинската реална координатна система - ляво, дясно и център. Размиването на тази система означава, че някой има други задкулисни интереси или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане, когато има диалог или прагматизъм“, каза на свой ред Цветан Цветанов. 

Коалицията ще издигне и своя кандидат-президентска двойка, чиито имена ще станат ясни през следващите дни.

„Републиканци за България“ може да се коалира с КОД

Лустрационно законодателство тип „Магнитски“

Приоритетит на новата коалиция е лустрационното законодателство тип „Магнитски“. Лустрационния закон за тези избори за нас ще бъде ключов, защото знаем, че тази страница трябва да бъде прочетена и затворена. Това е ангажимент, който ние сме поели към нашите избиратели, обяви Цветанов.

По думите на коалиционния му партньор генезата на хора като Пеевски или Прокопиев е „назад в бащите и дядовците от ДС. „Там почива начинът, по който се натрупва капитала и хората и свързаните с тях лица управляват политическата система в България, независимо единият или другият е по-черен в момента. Лустрационно законодателство тип „Магнитски“ решава отстраняването на такива хора, на тези зависимости от миналото, които превърнаха политическата си власт в икономическа мощ и възможност да дишаме спокойно и да вървим напред“, посочи Москов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама