Убийство в района на стадион „Герена“

12:10, 29 сеп 21 / София 25 2765 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мъртъв мъж, който е прострелян в главата, е открит около 8.00 часа тази сутрин в района на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Мястото е отцепено от полицията.

Мъжът е 44-годишният Георги Христов по прякор Тинето. Той имал в себе си документи и мобилен телефон. Близките му са уведомени за смъртта му, съобщава БНР като се позовава на източници от полицията. 

Той е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби, осъждан е за убийство. Христов е бил с доживотна присъда за убийство, извършено през 2002 г. През 2012 г. Интерпол го открива в Испания и го депортира у нас. През 2014 г. съдът намалява доживотната присъда на 14 години затвор и най-вероятно той е предсрочно освободен за добро поведение. Не е ясно понастоящем с какво се е занимавал.

Около него не е открито оръжие и към момента основната версия, по която работят разследващите, е убийство. Известно е, че е живеел в района на стадиона. 

Мъртвият мъж е бил открит от деца, които са тренирали художествена гимнастика.

В съседен квартал е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с предполагаемото убийство.

„Към настоящия момент текат процесуално-следствени действия. Огледът тече в момента. Най-вероятно опожарената кола е свързана субийците, да, тя е намерена в близост, в съседен квартал. Към настоящия момент не мога да потвърдя, нито да съобщя самоличността на лицето. Известен е на МВР. Известен е с множество криминални прояви, работим активно в момента“, заяви ст. комисар Калоян Милтенов, директор на СДВР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама