Още една партия се присъедини към „Продължаваме промяната“

10:48, 30 сеп 21 / Политика 25 1772 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Партия „Политическо движение Социалдемократи“ се присъедини към „Продължаваме промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

„Политическо движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините и имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната, уточняват от коалицията.

„Галъп“: „Продължаваме промяната“ втори, ако гласувахме днес

Социалдемократическата формация бе основана от бившия социалист Николай Камов. Впоследствие движението се включи в коалиционните формати на БСП, докато през 2008 г. Камов, който тогава беше депутат от парламентарната група на левицата, беше изгонен от своите. Формалната причина беше, че не участва в работата на групата и се отклонява от общите й позиции. Всъшщност отдавна имаше търкания между него и тогавашното ръководство на БСП в лицето на премиера Сергей Станишев. Самият Камов обяви, че напуска политиката няколко години по-късно и движението официално премина в ръцете на други хора, припомня „Сега“. Сега лидер на партията е Елена Нонева.

Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност, са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията, посочват още от коалицията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:01, 30 сеп 21

Браво

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама