Големите кавички на седмицата (27 септември - 1 октомври)

13:00, 02 окт 21 / Големите кавички 25 2649 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (6 - 10 септември)

Сега гледаме поредния нов проект, а в България в последните години се говори само за проекти. Това са проекти за власт, а не са проекти за идейна основа. Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира новата формация „Продължаваме промяната“ около бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Новият проект върви на женския пазар да си търси да си купи партия 
да се яви през нея ама дали ще е „Екогласност“ или друга неизвестно каква е – купуваме си партия, която да е мандатоносител“, категоричен бе Каракачанов, който определи проекта на Петков и Василев като поредния кьорфишек.

България в момента не е независима. Тя е колония, тя е управлявана отвън територия, управлявана пряко от Американското посолство, което определя състава на Министерския съвет и определя кои министри на кои постове да бъдат сложени“. Това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, който влиза в надпреварата за президентския пост.

Според него, за да има независима България, трябва да има независим държавен глава.

„Този човек не е министър на вътрешните работи. Този човек е председател на предизборния щаб на Румен Радев“. Това обяви Тома Биков от ГЕРБ по адрес на  служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който отново е натоварен с организацията на изборите.

Той е един фалшив герой, който се представя за пострадал от Прехода, а има 19 имота", продължи с констатациите бившият депутат... Излиза, хвърля димка. Това са долнопробни ченгесарски димки и номера, гледахме ги на миналите избори“, добави той във връзка с думите на Рашков от по-рано днес, че ще разследва докрай всичко, построено от Борисов и партията му.

„Промяната започва от мен“. Това заяви певицата Луна (Луна Йорданова), която се регистрира в президентските избори. Това е вторият ѝ опит да заеме поста на държавен глава - първият бе през 2001 г.

Истинският президент на България има само едно име и той е Луна. Промяната започва от мен. 30 години съм се раздавала за хората. Мога да пея, да рецитирам, да раздавам обич. Да раздавам усмивки. Самият живот е шоу. Не мислите ли така? Не се взимайте толкова насериозно, защото не знаем утрешния ден. Не очаквайте от мен политическо говорене и обещания. Какво невежество е да обещаваш, като не знаеш дали утре ще си жив? Животът е един миг и искам да си доставя това удоволствие да отида да гласувам за себе си", каза Луна.

„Истинският президент на България има само едно име и то е Луна... Промяната започва от Луна Йорданова, по-известна като „Луна президент“, вашият президент...“, обяви тя.

Луна мотивира решението си да се включи в президентската надпревара така: „За да имаме ние, българските граждани, по-голям избор, а не да ни се предлагат едни и същи управляващи толкова години наред, а и да имам повод да изляза аз самата да гласувам. Имам доверие на себе си, имам доверие на всички българи, на всички мои почитатели. Те ме мотивират и ме карат години наред да направя тази крачка...Аз съм едно обикновено момиче от малко градче, но ето ме тук“

За дънките, как се казваше… Филип Станев. Мислех, че това е колаж. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, че ако са мои депутати влязат в НС по дънки, за назидание ще ги вадим пред парламента и... 50 камшика на гол г*з. Това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат”, заяви боксьорът Кубрат Пулев по повод присъствието в пленарна зала на депутата от „Има такъв народ“ Филип Станев със скъсани дънки.

„Има такива дънки“: Филип Станев отнесе забележка за облеклото си в парламента

Припомняме, че Кубрат Пулев даде заявка още началото на лятото, че ще влезе в политиката със собствена партия - „Велика България“. Засега обаче това остава само план за бъдещето, защото няма да се включи в предизборната надпревара нито за президентските, нито за парламентарните избори. 

Отговорността е черта на характера, не е костюм под наем. Няма как хем да носиш отговорност, хем да не е твоя. И все пак днес отговорността за кандидатурата на един плагиат се оказа ничия“, написа във Facebook бившият депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев относно заключението на етичната комисия на Софийския университет, че в книгата на Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ са открити „данни за плагиатство“ и последвалата реакция на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Тогава той обясни, че казусът се е случил много отдавна и много преди да съществува „Има такъв народ“.

Етичната комисия откри „данни за плагиатство“ по казуса с Петър Илиев

„И ако доскоро Слави скачаше на амбразурата в защита на Петър Илиев, за когото щял да се погрижи, то днес, след доказаното плагиатство, лидерът на ИТН се опита да мине с обяснението, че то било отдавна, нямало как да преценят така ли е, било преди ИТН и не било тяхна отговорност. Плагиатството не е. Но преценката кого за какво предлагат е въпрос на съвсем ясна политическа отговорност. И когато изборът се окаже компрометиран, е въпрос също на отговорност да го признаеш. Ама това са моите, навярно старомодни, представи за отговорност“, добави още той. 

„Да разделяш хората на почтени и непочтени, когато се върши работа, е интересно занимание, но то е за девически клуб. Това е извращение в политически смисъл. И Корнелия Нинова ми изглежда почтена, но не можем да направим нищо заедно, защото е част от „лявото“. Така лидерът на КОД Петър Москов коментира заявката на Кирил Петков и Асен Василев да изискват от подкрепящите проекта им да подписват договор за почтеност.

Цветанов и Москов се явяват заедно на изборите

„Преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева. Сега се крие под тогата на ректора“. Така президентът Румен Радев коментира решението на ГЕРБ да подкрепят кандидатурата за президент на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ Анастас Герджиков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама