Петков вижда Радев като президент, а Панов - главен прокурор

12:13, 03 окт 21 / Политика 25 2036 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Първите ни партньори са „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. Там имаме най-изчистена теза за общо действие и смятаме даже да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция. Да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в ефира на bTV.

Ще го наречем принципи на бъдещо управление, в които ще сложим всички важни за нас неща – да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование да са основни приоритети. Никой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите. Ние, ще се явим под форма на коалиция“, добави той.

Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август

Петков обясни, че са отворени за разговори и с „Има такъв народ“. „Имам позитивни комуникации с част от хората, например Мика Зайкова, която е истински човек от профсъюзите, който разбира работниците и с нея много си взаимодействаме като теми и разговори. Много бих се радвал хора като нея пак да са част от листите им, защото през тези мостове ще стане комуникацията. Другото, което е много важно, е егото на част от техните лидери да бъде понамалено. Засега няма да каним ИТН в предизборното ни споразумение, поясни той.

По думите му преди да седнат да говорят с ДПС те трябва да кажат, че „г-н Пеевски наистина е символ на корупцията“. За ГЕРБ въпросът стои по същия начин, когато се каже да наистина тези язовири вместо да струват 630 млн. трябваше да струват 200 млн. и 400 млн. сме ги дали най-вероятно на едни наши хора. Тогава защо да не седнем да говорим с тях“, посочи отново Петков.

Още една партия се присъедини към „Продължаваме промяната“

Петков раздаде три министерски кресла

Много бих се радвал Министерството на правосъдието да се ръководи от министри на „Демократична България“, защото там има много капацитет за независима съдебна система. В социалната дейност много бух се радвал да е на „Изправи се БГ! Ние идваме“, те имат много силен ляв фокус върху социалните дейности“, заяви лидерът на „Продължаваме промяната“. Според Петков транспортният министър би бил бизнесмен, чиято компания е една от най-добре оценените в България.

В един мечтан за мен свят, който мисля, че може да бъде реалистичен е 121 депутати в парламента, Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов много бих се радвал да го видя като главен прокурордобави той.

Логото на „Продължаваме промяната“

В логото на „Продължаваме промяната“ има една мечта България да е мястото в Европа с най-доброто качество на живот. То не е само пари, а и запазване на природа, добро образование, здравеопазване. Трябва заедно да бутнем вратата, да отворим и да влезем“, обясни Петков.

Той допълни, че листите им за изборите са със страшно позитивни, успели, независими хора. „Те са със същия заряд като нас, вярвам все повече, че 30-те процента вот, които ги сложихме като цел са съвсем реални“, каза още Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама