Регистрираха и Лозан Панов за президентските избори

16:50, 04 окт 21 / Политика 25 1559 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Регистрираха Лозан Панов за президентските избори в ЦИК. За да подадат документи за регистрация в Централната избирателна комисия пристигна Велислав Величков от Инициативния комитет.

„Очакваме подкрепа от демократичната общност“, заяви Величков преди да внесе документите.

Лозан Панов ще се кандидатира за президент

„Без да се изчисти правосъдието, нищо друго в държавата не може да проработи. Дошъл е моментът за този дебат. Надяваме се, че партиите от демократичната общност, ще имат възможност и желание да подкрепят кандидатурата на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе“, посочи още той, цитиран от БГНЕС. Величков подчерта, че до момента никоя партия не ги е потърсила.

От ВКС днес съобщиха, че до 22 ноември Лозан Панов е в неплатен отпуск. В периода на предизборната кампания функциите на председател на Върховния касационен съд ще бъдат изпълнявани от заместника на председателя и ръководител на Търговската колегия на ВКС Дария Проданова.

Мария Касимова-Моасе: Би било предателство да не приема 

По-рано днес Мария Касимова-Моасе обяви, че предложението да се включи в президентската надпревара като вицепрезидент дошло неочаквано и директно от Лозан Панов. Обади ми се Лазан Панов, аз много добре познавам неговата работа, оказа се, че и той познава моята. Чел е мои текстове, знае мои позиции през последните години, познава моята активност", обясни тя в ефира на БНР.

Кандидатът за вицепрезидент на Панов ще е Мария Касимова

Тя посочи, че за нея би било предателство да не приеме предложението да се бори за идеите си от много по-висока трибуна. "За всички нас е ясно, че президентската институция, особено вицепрезидентът, има изключително представителни функции. Важно е, че от такава висока трибуна можеш да стигнеш до точните хора, които да ти обърнат внимание, да кажеш посланията си от много, много високо място, така че те да бъдат чути. И да ангажираш с персоналния си пример и други хора, които са специалисти в отделните области. Смятам, че вицепрезидентът трябва да събира такива хора и да се вслушва в тяхното мнение. Екипен играч съм", каза Касимова-Моасие.

По думите ѝ инициативният комитет, който издига Панов и нея, е имал идеята никой от тях да не е свързан с никаква партийна принадлежност и това е така. Тя определи двойката им със съдия Лозан Панов като носители на "ренесансов дух".

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама