Радев: Деянията на Пеевски са по-видими отвън, това не говори добре за нас

11:31, 05 окт 21 / Политика 25 1935 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Явно деянията на г-н Делян Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи, заяви държавният глава Румен Радев, след като името на бившия депутат от ДПС излезе от досиетата „Пандора”. Стана ясно, че Пеевски е свързан с три офшорни фирми, които не е обявил в имуществените си декларации като народен представител. В досиетата има още един българин, но името му още не е известно. 

Президентът добави, че очаква новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости.

Досиетата „Пандора“: Пеевски не е декларирал три офшорни дружества

„Обществото ни очаква възстановяване на държавността и изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на гражданите. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати“, изтъкна Радев.

Попитан дали неговият вдигнат юмрук обединява хората, той отговори, че този юмрук обединява българите около ценности. „Дава вяра, че можем заедно да намерим решение за всички предизвикателства, за да имаме една успешна България“, каза още държавният глава, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама