Борисов с остри нападки към Радев заради жертвите на COVID-19

11:05, 06 окт 21 / Политика 25 1875 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Любляна за среща с представители на Европейската народна партия. Въпреки че днес в Словения е срещата на върха на Европейския съюз и Западните Балкани, на която трябва да се обсъдят разногласията между България и Северна Македония, Борисов реши вчера да коментира съвсем друга тема, която няма нищо общо с югозападната ни съседка. 

Той използва ефирното си време, за да разкритикува за пореден път държавния глава Румен Радев и служебния кабинет заради малкия брой ваксинирани в страна ни и многото жертви на коронавируса. „Тук ще видите - без ваксина в магазин не може да влезеш да напазаруваш. Всичко е отворено, но всички спазват мерките. Днес (бел. ред. - вторник) 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал наречен Стойчо Кацаров (бел. ред. - толкова е броят на починалите от коронавирус вчера според данните от Единния информационен портал). За тези хора 178 души е нищо. Представете си паднал самолет с толкова хора каква трагедия ще е. Умират и деца. Не се взимат никакви мерки, никакви реакции. Под 20% е ваксинацията. В момента в България всеки е оставен сам на себе си и на божията съдба. Държава няма“, изтъкна той. 

Борисов коментира и думите на Румен Радев, който вчера заяви, че жестът с юмрука му е дал началото на една „успешна борба“. „Днес разбрах крилатата фраза, че юмрукът обединява ценности, а тоягата сигурно раздава демокрация. Не мога да го разбера дори“, добави той.

Малко по-късно отговор на думите му дойде не от президента, а от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Той написа във Facebook, че е бил „вцепенен“ от думите на бившия премиер относно жертвите на заразата. Значи, за Бойко Борисов това не са 178 човешки трагедии. Трагедии за семействата, близките и приятелите на починалите. За Бойко Борисов горките хора са се пренесли в един по-добър свят, защото тук те са теглили зловещото тегло на Румен Радев. Добре, бе, хора - какъв човек трябва да си, за да кажеш нещо подобно?! Първо, какъв човек трябва да си, за да си го помислиш, а след това и да го кажеш? И то, знаейки, че това ще го чуят всички, включително и семействата и близките на починалите?“, написа Трифонов.

„Къде е грешката? В човека, който си позволява да се изразява по такъв начин или в нас, че му позволяваме да се изразява така? Няма да е лошо най-после да си отговорим на този въпрос“, добави лидерът на „Има такъв народ“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама