Кацаров захапа Борисов за това, че го определи като „провал“ 

11:20, 07 окт 21 / Политика 25 2769 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

ББ (бел. ред.- лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов) ме е определил като недоразумение. НЕ ДОстигам до РАЗУМА му. Така е. Когато си прочел в живота си само една книга, почти нищо не достига до разума. Няма как. Това написа в своя Facebook профил служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Думите му са в отговор на изказване на бившия премиер Бойко Борисов, в което той нападна президента Румен Радев и служебния кабинет заради малкия брой ваксинирани в страната ни и многото жертви на коронавируса. Тогава той обаче го нарече „провал“, а не „недоразумение“.

Днес (бел. ред. вторник) 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал наречен Стойчо Кацаров (бел. ред. - толкова е броят на починалите от коронавирус вчера според данните от Единния информационен портал)“, изтъкна Борисов. 

Изказването му възмути и лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който се втурна да защитава държавния глава.

Към момента Румен Радев все още не е коментирал изказването на бившия премиер. 

Смъртността от COVID-19 е висока, но в сравнение с другите вълни е по-ниска

Вчера вечерта здравният министър Стойчо Кацаров коментира пред bTV, че смъртността остава висока, но е по-ниска в сравнение с предишните Covid вълни. По думите му причините България да загуби толкова много животи по време на пандемията са лошото състояние на здравната система и ниските нива на ваксинация.

Здравната система, която г-н Бойко Борисов остави, е напълно дебалансирана, с много тежки диспропорции във всички си аспекти и всичките си сфери. За съжаление, без Народно събрание не може да бъде променена, не би могла да бъде реформирана“, заяви Кацаров.

Служебният министър изтъкна, че в момента е създадена по-добра организация в болниците и затова няма починали на стълбите на болничните заведения. Няма хаос, няма паника, мерките са планирани още през лятото, подчерта министърът. Ниските нива на ваксинация предполагат повече заразени, хоспитализирани лица и смъртни случаи. Огромна част от регистрираната смъртност е във възрастовата група над 60 г., посочи още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:26, 07 окт 21

Защо е необходимо всички злобни изкадвания на провалилия се бивш премиер Б.Б. да се коментират и изобщо да им се обръща внимание?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама