Във ВТУ печатали дипломи на италианци, които не са виждали?

08:15, 08 окт 21 / Политика 25 1874 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов отговори на обвиненията срещу него по въпроса защо е уволнен от Великотърновския университет. „От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения”, заяви Михов пред Нова телевизия.

Милен Михов е уволнен от ВТУ

Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата. Той се е отнасял до обучението 175 на италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност. „Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал”, каза доц. Михов.

Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаех, че това ще има реакция за мен. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново”, каза доц. Михов.

ВМРО издига доц. Милен Михов в битката за „Дондуков“ 2

Той категорично отхвърли обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО”, участвали в ремонтите на университета. „В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно”, каза доц. Михов. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама