Панов: Някой удряше през ръцете последните двама президенти

12:00, 10 окт 21 / Политика 25 1582 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Някой удари през ръцете и Плевнелиев, и Радев. С тези думи кандидатът за президент Лозан Панов коментира пред БНР своите опити в миналото да привлече вниманието на президентската институция към проблеми в съдебната власт.

Панов разказа, че като председател на ВКС се е обърнал към двамата действали президенти при два случая, в които е смятал, че има проблем в съдебната власт. Потърсил Плевнелиев, когато установил намеса на изпълнителната власт в съдебната при обсъждане на случая „Яневагейт“. Обърнал се към Радев заради липсата на реакция в съдебния съвет по „ЦУМгейт“, предаде „Дневник“.

„Президентската институция трябва да е равноотдалечена от трите власти и когато в едната власт се случва нетърпимо, президентската институция трябва да реагира. Така ще правя аз независимо кой ще поиска нещо. Това е ролята на президента. В тези случаи Плевнелиев и Радев тръгнаха в някаква посока, но някой ги удари през ръцете и им каза: „Там не трябва да се пипа. По темата главен прокурор реформа не трябва да се прави“, каза Панов.

Не участвам в сделки, нямам цена и в съдебната система бях в ролята на ничий, подчерта Панов. Той очаква, че ще стигне до втория тур на вота за държавен глава

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:11, 10 окт 21

Кой освен герб

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама