НДК с нов директор

11:52, 11 окт 21 / София 25 3081 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

НДК вече е с ново ръководство. Поста на изпълнителен директор поема Пени Раева. В състава на новия Съвет на директорите влизат още Росица Велкова и Елена Карапаунова, съобщиха от Министерството на културата.

Предишното ръководство на НДК подаде оставка през август, но без да споменава какви са мотивите за това решение. Единственото обяснение, което тогава бе дадено, е, че е време за нови хоризонти и промяна. След почти четири години и половина тогавашният директор Борислав Велков и членовете на Съвета Ангел Митев и Красимир Петков отбелязаха, че най-важното е, че са поставили нова управленска култура, „в която няма корупция, няма мои и твои“.

Ръководството на НДК подаде оставка

Три дами начело

Пени Раева е родена на 12 май в София. Има две магистратури – по „Френска филология” от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” (1985 г.) и по „Международни икономически отношения и външноикономическа дейност” от УНСС (1993 г.). Работила е в международната заемна служба на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и като преподавател в Техникума по полиграфия и фотография. В периода 1985-2011 г. заема различни длъжности в НДК, сред които и зам.- генерален директор. В периода 2012-2013 г. работи в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел, от 2013 до 2014 г. е Изпълнителен директор и член на УС на НДК, а от 2014 до 2015 г. е финансов директор на „ТТ” ЕООД. Пени Раева е член на УС на БХК и на Българската фестивална асоциация. Владее английски и френски, ползва руски език.

Росица Велкова е родена на 16 март. Магистър по финанси на УНСС (1994 г.). Служител с 26-годишен опит в Министерството на финансите, където е заемала поста на зам.-министър на финансите (2017-2021), а към настоящия момент е директор на дирекция „Държавни разходи” в Министерство на финансите. В периода 2008- 2009 г. участва в групата на финансовите експерти и във Финансовата комисия на ЮНЕСКО в Париж, където се обсъждат бюджетни, финансови и административни въпроси на организацията. От 2000 до 2001 г. е зам.-председател на Държавна агенция за осигурителен надзор. Владее в различни степени английски, руски и немски езици.

Елена Карапаунова е родена на 15 април. Магистър по счетоводство и контрол в УНСС (1997 г.). Дългогодишен служител на Министерство на икономиката, където от 2001 г. до момента е работила на различни ръководни позиции, които включват началник на отдел „Финансов”, главен счетоводител и директор на дирекция „Финансово-стопанска дейност и управление на собствеността” в Министерство на икономиката. Преди това е работила като счетоводител в частния сектор. Има опит в управлението на проекти, финансирани по Структурните и Кохезиония фонд на ЕС. Преминала е обучения в областта на бюджетирането в публичния сектор. Владее английски, френски и руски езици.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама