Радев не се притеснява от кандидатурата на Карадайъ

18:01, 11 окт 21 / Политика 25 1863 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев определи включването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в президентската надпревара като „послание към избирателите“ и „опит максимално да ги мобилизира“. Той подчерта, че не се притеснява от кандидатурата на Карадайъ.

„Мисля, че ще бъде нормална кампания, ако избегнем войната с комрпоматите“, посочи президентът, но обясни, че въпреки всичко очаква компроматите да бъдат изострени в хода на кампанията.

Карадайъ влиза в президентската битка като кандидат на ДПС

Радев коментира и ситуацията с кораба „Вера Су“. „Картината е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента. Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо с държавата – да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата“, посочи той.

Държавният глава подчерта, че служебният кабинет е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море. „Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника“, заяви Румен Радев и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза, въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика, съобщиха от президентството.

Заспиване на вахтения – сред версиите за инцидента с „Вера Су”

Президентът приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки „нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама