Как да изберем правилния мъжки костюм?

18:00, 15 окт 21 / Любопитно 25 1643 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Всеки един от нас се е изправял пред трудното решение - какъв костюм да избере. Дали той ще бъде с подходяща дължина, цветът ще си отива ли с останалите компоненти от тоалета и коя материя е най-добра?

На помощ идваме ние от мъжкия моден бранд LAZARINI, и в тази статия ще Ви дадем основни съвети как да изберете правилния мъжки костюм, като Ви разкажем повече за естеството на елегантните мъжки костюми.

Видове мъжки костюми

С толкова много материи, кройки и стилове е лесно човек да изпитва объркване, когато става въпрос за избор на правилните дрехи. Запознавайки се отблизо с различните модели, които се предлагат на пазара, Вие ще имате ясна представа какво да търсите, когато пазарувате следващия път.

  1. Slim: Те са идеални за мъжете, които искат да изглеждат елегантно и да подчертаят своята фигура. Тесните костюми подчертават талията и изцяло променят външния вид.

  2. Tailored: Тези костюми са малко по-свободни от тесните и предлагат един добре издържан ежедневен стил за всеки, който иска да изглежда елегантно.

  3. Classic: Класиката си е класика. Този модел мъжки костюм е идеален както за ежедневието, така и за по-специални поводи. Ако не знаете на кой модел да заложите, то изберете класическия. С него няма да сбъркате!

Как правилно да вземем мерките за костюм?

Ако това е първият път, в който си купувате костюм или просто не сте го правили от много време, може предварително да си вземете мерки у дома или да отидете при шивач.

Вземането на мерки може да бъде малко объркващо, затова е важно да обърнете внимание на няколко важни стъпки. Започнете, избирайки удобна риза, която е Вашият размер, и комфортни панталони. След това следвайте тези стъпки:

  1. Измерете гръдната обиколка: Мерете хоризонтално по Вашия гръден кош, под мишниците и над раменните лопатки. След това запишете мерките. Важно е да не стягате метъра прекалено силно около тялото си, за да може костюмът да бъде една идея по-свободен.

  2. Измерете талията: Следващата стъпка е да вземете мерки от Вашата талия, приблизително от нивото над пъпа. Тези мерки може да си кореспондират с най-широката или най-тясната част на талията, в зависимост от Вашето телосложение.

  3. Дължина на сакото: Започнете от долната част на яката, надолу през централния шев до желания от Вас край на сакото. В повечето случаи дължината варира, но е важно тя да покрива задните части.

  4. Талия на панталона: Тук отново трябва да измерите хоризонтално по талията, точно там, където бихте искали да бъде талията на Вашия панталон.

  5. Дължина на панталона: Имайте предвид, че всички качествени модни брандове произвеждат панталоните с по-голяма дължина, оставяйки място за допълнителен подгъв, според височината на съответния клиент. Именно затова, не се притеснявайте, ако дължината първоначално е по-голяма. Обърнете внимание на това, че панталонът трябва да стига максимум до началото на обувките, според класическия подгъв.

Топ съвети от LAZARINI

След като Ви обяснихме основните стъпки за вземане на мерки за мъжки костюм, е време да Ви разкрием нашите топ съвети, които да Ви помогнат при следващото пазаруване!

Изберете правилната кройка!

За да изглежда един мъжки костюм възможно най-добре, е важно да изберете кройка, която ще подчертава Вашата фигура и ще отива на стила Ви.

Обърнете внимание на закопчаването - то трябва да се случва лесно, но в същото време - сакото и панталоните да не изглеждат прекалено отпуснати.

Обърнете внимание на детайлите!

Детайлите са задължителна част от добрия външен вид и се забелязват отдалеч. Вижте копчетата на костюма: най-разпространеният вариант е с две копчета, но ако искате да сте различни, то заложете на сако с три копчета!

Изберете внимателно материята на костюма. Бизнес костюмите най-често са изработени от вълна , тъй като материята е изключително издръжлива. За по-специални поводи - заложете на 100% вълна. Тя създава усещане за лукс и стил, карайки Ви да изглеждате феноменално.

Ако искате да сте по-екстравагантни, търсете костюми с интересни форми и шарки. А по-смелите могат да заложат дори и на по-ярки цветове, като жълто, зелено, лилаво, червено и други.

Все още не можете да откриете перфектния костюм за Вас? От LAZARINI идваме на помощ! В нашия каталог ще откриете огромно разнообразие от мъжки костюми за всеки повод, а ако имате нужда от съвет или консултация - ние сме винаги насреща!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама