Нов проект на Община Силистра получи одобрение за финансиране

13:20, 15 окт 21 25 2631 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Нов проект на Община Силистра получи одобрение за финансиране. Проектът "Мисията продължава" е разработен от екипа на отдел "Образование и младежки дейности" и ще бъде финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Проектът развива и разширява дейностите и резултатите, постигнати по други проекти, програми и мерки, финансирани от националния бюджет, фондовете на ЕС и други източници. Планираните дейности са насочени към предотвратяване на социалното изключване сред децата и учениците от етническите малцинства чрез инвестиции в детското развитие и социализация.

Проектът включва дейности в интеграционна мултикултурна среда - създаване на творческата среда, в която участниците развиват лични качества и повишават самочувствието си; съвместни дейности като фестивал на приказките, посещение на куклени постановки, отбелязване на значими народни празници; детски празник "Весело лято"; квалификация на педагогическите специалисти чрез обмяна на опит за работа с родители в мултикултурна среда.

Очаква се 35 деца от подготвителната група на Детска градина "Радост", с. Йорданово и 114 ученици от 1-5 клас на Обединено училище "Св. Климент Охридски", с. Професор Иширково, ОУ "Св.св.Кирил и Методий", с. Брадвари и ОУ "Отец Паисий", гр. Силистра, 20 учители и повече от 50 родители да вземат участие в проекта. Акцентът се поставя върху съвместната работа на деца и ученици от различни етнически групи и създаване на възможност за включването им, съобразно интересите и индивидуалните заложби.

Проектът ще се реализира в рамките на 9 месеца и е на стойност 19 780 лв. В следващите няколко дни се очаква да бъде подписан договор между Община Силистра и Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и да започне организацията на планираните дейности.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама