Гватемала страда от невиждан глад

15:00, 17 окт 21 / Свят 25 2458 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Властите в Гватемала алармираха, че страната е изправена пред невиждан глад. Само от началото на годината досега от недохранване са починали 39 деца до 5-годишна възраст.

Изменението на климата и Covid-19 са причина бедната Гватемала да се изправя пред най-голямата продоволствена криза до момента, предупреди най-висшият служител по правата на човека в страната Йордан Родас, цитиран от АФП.

Той съобщи още, че 16 процента от почти 17 милиона гватемалци страдат от недохранване, 18 процента не са сигурни дали ще могат да осигурят храна на масата си, а за 45 процента от населението посрещането на ежедневните разходи е проблем.

Според данни на ООН почти 50 процента от децата под петгодишна възраст в Гватемала страдат от хронично недохранване, което е най-високият процент в Латинска Америка, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама