Прогноза: След Нова година парното в София поскъпва с поне 20%

09:38, 18 окт 21 / София 25 2793 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Столичани няма да останат без парно и топла вода въпреки дълговете. Това заяви изпълнителният директор на „Топлофикация София“ Александър Александров.

Дружеството дължи над 130 млн. лв. на „Булгаргаз“ и има срок до 25 октомври да ги погаси. Александров обясни, че няма как до този срок да се издължи. Спрени са всички плащания, които не са свързани с оперативната дейност – заплати и данъци.

Според него в добрия случай от 2022 г. парното ще поскъпне с около 20%. Възможно е обаче процентът да е по-голям. Той препоръча потребителите да разсрочват фактурите си на равни месечни вноски.

СОС ще иска компенсации от държавата, за да не поскъпне парното

„Ако имахме възможност, бихме ги платили веднага. Фактурите за миналия месец са на обща стойност 13 млн. лв. Факт е, че задълженията се трупат. Алармирахме преди доста време институциите и помолихме за механизъм, който да компенсира софиянци заради високите цени“, коментира той в ефира на bTV.

Александров уточни, че „Топлофикация София“ е в дългова спирала от доста време. Дружеството изпълнява социална функция, определянето на цената на топлинната енергия от КЕВР е ориентирана и в полза на потребителите. В момента ние купуваме газта за 100 единици, а го продаваме за 50 единици, допълни той.

„Топлофикация“ е изгубила четвърт милиард лева за 5 години

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ обясни, че ако дружеството не се съобразява с разчетите на КЕВР, трябва да продава на двойни цени, за да компенсира разходите си. Към момента дългът към БЕХ е около 700 млн. и се отнася за последните 15 г.“, допълни Александров.

Той уточни, че състоянието на дружеството се влошава и заради разходите за вредни емисии.„За 5 г. разходите, които ние имаме, при постоянно количество емисии, само от разликата в цената, разходите са нараснали десетки пъти. 366 млн. лв. е сметката, която „Топлофикация София“ плати за 5 г. за емисии“, каза още шефът на дружеството.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 JULIETTE G. 13:20, 22 окт 21

добро утро !

аз съм търговец и собственик на два големи склада за дистрибуция на хранителни продукти, като също така имам специален краткосрочен и дългосрочен заемане на капитал, вариращ от 1200 до 48 000 евро за всяко сериозно лице, което иска това заем от пари за потребление, наем, недвижими имоти , здравно осигуряване, Кола, брак, пътуване, развод, преместване, недвижими имоти или коли под наем, платена сметка, семейни помощи, пари в брой, работа в градината, домашна работа, създаване на работилница, бизнес, подготовка за нова майка, бременност или училище.

Хората, които са защитени да банкират, също могат да изпращат своите искания за парични заеми.

За да кандидатствате за тази конкретна помощ за паричен заем, трябва да изпратите писмо, даващо максимална точност на целта за този паричен заем, като някои от тези справки по -долу :

име : ............
първо име : ............
Дата на раждане : ............
Място на раждането : ............
Улица : ............
Пощенски код : ............
Град : ............
Регион : ............
отдел : ............
Страна : ............
професия : ............
Метод за възстановяване на средства : ............
Месечен вход : ............
Сума в паричен заем : ............
Прогнозна производител на паричния заем
Цел на паричния заем : ............

изпратете пощата с искане на паричен заем чрез личния ми контакт: [email protected]

Време за реакция : 5 до 10 минути. Това е много бърз паричен заем от човек на човек без банка. Наличност на пари по банкова сметка или кредитна карта : сега след разглеждането на заявката. държава, разрешена само в България, Франция и Белгия.

Г-жа JULIETTE GOULETTE е сертифицирана и упълномощена от гражданското право да отпуска пари на БЪЛГАРСКИ, ФРЕНСКИ, БЕЛГИЙСКИ физически лица.

Благодарение на доверието, което ми оказахте от 2003 г. до днес.


Ще се видим скоро и ще бъдете добре !


Индивидуално кредитиране на пари

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама