Големите кавички

12:50, 18 окт 21 / Големите кавички 25 2129 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

 Големите кавички на седмицата (11 - 15 октомври)

Ако цената на олиото тук е висока, спрете да купувате и пазарувайте в съседна държава, за да притиснете спекулантите“. Това решение даде банкерът Левон Харпанцумян като начин за справяне с инфлацията - потребителите сами да притиснат спекулантите.

Докато има кой да плаща, инфлацията ще расте. Ако инфлацията е спекулативна, просто хората ще могат да спрат да купуват даден продукт. Ако подстригването е 50 лв., хората ще си пуснат талибански коси и бради. Ако продължи да седи цената на 50 лв., значи е станала 50 лв.“, коментира Хампарцумян.

Той даде пример с олиото, което на софийската борса се търгувало към 2-2,50 лв. „Значи някой по веригата прави нещо. Ами спрете да купувате за известно време олио или купете от съседните държави, ако е по-евтино, за да натиснете тези, които спекулират с цената. И тя ще падне“, обясни банкерът. Той припомни, че кутия хирургически маски се е продавала за 70-80 лв., а в момента струва 3-4 лв. „В зависимост как ще реагира пазарът, тази цена остава устойчива или пада, това е теорията“, допълни банкерът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Иван 07:23, 19 окт 21

Този ли беше, който се кълнеше че с КТБ проблеми няма?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама