Румен Радев се е ваксинирал

16:07, 19 окт 21 / Избори 2в1 25 1770 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Деня на българския лекар, който е свързан с почитта към Св. Йоан Рилски – Чудотворец, президентът Румен Радев се срещна със студенти-доброволци от Медицинския университет в София, работещи в Ковид отделения в различни медицински заведения. След като ги поздрави за професионалния им празник, г-н Радев сподели, че с голямо удоволствие е приел поканата за участие в тази среща. „Здравеопазването е ключов фактор за икономическия растеж на всяка държава. Този сектор има нужда от високо квалифицирани специалисти, които да останат и да практикуват в България“, посочи той.

Бе обсъден и един от основните проблеми, стоящ пред студентите – ограничените възможности, предоставени от държавата за специализации, както и достойното им заплащане. И в двете посоки трябва да се работи усилено и да се направят много промени. „Като хора, избрали най-хуманната професия, младите медици трябва да поемат на плещите си нелеката задача да говорят повече в обществото за необходимостта от ваксинация на населението“, сподели президентът Радев, съобщиха от инициативния комитет, който издигна него и Йотова за кандидат-президентска двойка.

Лично аз съм се ваксинирал с ясното чувство на отговорност, най-вече заради хората, с които работя и се срещам. Ваксината е единственият вариант пандемията да бъде овладяна. Човешкият живот е дар, и не може да бъде залаган на карта“, заяви Радев. „Държавата е длъжник към вас за огромните усилия, които полагате в борбата с коварната болест. Да имате възможност да получите отлично медицинско образование, и да израствате в йерархията“, посочи той.

Ваксините са единствената защита, с която разполагаме

Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве, но ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, и това се потвърждава от всички статистики на постъпили в болница и на починали. Потвърждава се и от държавите, които напреднаха с ваксинацията и вече се отварят за пълноценен обществено-икономически живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Перник в отговор на въпрос за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас, съобщиха от президентството.

Държавният глава заяви, че мерки се предприемат ежедневно и призова всеки като част от обществото да вземе свободно своето решение с отговорност към себе си и околните. „Ние няма да принуждаваме никой да се ваксинира, но пунктове за ваксинация има навсякъде, така че мислете за себе си и за своите близки“, апелира Румен Радев.

Борисов предизвика Радев да правят лицеви опори на кокалчета

В отговор на въпрос за високите цени на електричеството и газа президентът Радев заяви, че проблемът е общоевропейски, а страната ни е единствената, която има предимството битовите потребители да не са на свободния пазар, а са на регулирания. „Ние трябва да въведем такива механизми, че от новата година, когато регулаторът ще променя цените, да защитим максимално българските граждани и върху това се работи“, заяви президентът. Той определи като далновиден ход на служебното правителство чрез предложената актуализация на бюджета да се разшири обхватът на енергийно бедните и да се повиши стойността на компенсациите, които хората вече получават.

По повод механизмите спрямо бизнеса президентът посочи, че са необходими бързи и категорични мерки и затова е инициирал вчера среща с всички засегнати страни. „Без диалог няма как да се случи. Вчера се чуха много добри предложения, обединихме се около ясен консенсус, че трябва да защитим по най-добрия начин интересите на българските граждани и на бизнеса с акцент върху малки и средни предприятия. Така че очаквам в най-скоро време да бъдат взети всички възможни решения в рамките на закона“, заяви Румен Радев и подчерта, че ситуацията е сложна и предвид факта, че служебното правителство не може да променя закони.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама