Протест срещу новите мерки блокира движението в центъра на София

18:02, 20 окт 21 25 2120 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Протестът, организиран от партия „Възраждане“, срещу новите COVID ограничения блокира движението по централния булевард „Александър Дондуков“ в столицата.

Протестиращите определят новите мерки като дискриминационни за хората, които не притежават „зелен сертификат“.

Протестиращите се събраха в 12.00 ч. пред здравното министерство в София, където се обединиха с десетки лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки от цялата страна, които по същото време протестираха заради тежките условия на работа и ниското възнаграждение.

По-късно шествието се премести пред Министерски съвет и блокира движението в центъра на София. Част от недоволстващите пресрещнаха служебния министър на образованието проф. Николай Денков, който излизаше от сградата. Те искаха да достигнат до него, но полицията образува плътен кордон. В медиите се появи информация за физическо посегателство, но от МОН отрекоха той да е бил удрян. 

По-късно от МВР съобщиха, че е задържан 45-годишен мъж. Наложена му е мярка полицейско задържане за срок до 24 часа. Предстои образуването на бързо производство за хулигански действия.

Радев: Министър Кацаров прави това, което е нужно

Министър Кацаров прави това, което е нужно в тази напрегната обстановка. Всеки има право на протест. Важно е здравето на хората преди всичко. Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

Протести в цялата страна

Протести срещу зеления сертификат се провеждат и в цялата страна. Недоволни се събраха във Велико Търново, Бургас, Пловдив и Варна. Някои от тях заявиха, че не са антиваксъри, но не желаят нещо ново и неизпитано да им бъде налагано. Те са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути.

В Бургас опашка за желаещи да се ваксинират се изви от сутринта пред РЗИ. До обяд бяха имунизирани над 60 души, а от здравната инспекция в морския град са готови да открият още един пункт. Повечето хора на опашката обаче споделиха, че идват не доброволно, а по принуда заради новите мерки. „За да работиш трябва да си мушнат, не си ли мушнат, не можеш да работиш”, сподели пред БГНЕС мъж, който чакаше за ваксина.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама