Кралица Елизабет II отказа награда за „Възрастен човек на годината“

19:25, 20 окт 21 / Любопитно 25 1661 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Британската кралица отказа да получи наградата на списание „Олди“ за „Възрастен човек на годината“ с коментар, че „човек е толкова стар, на колкото се чувства“. 

Би Би Си съобщи, че 95-годишната Елизабет II „учтиво, но твърдо“ е отказала наградата на списанието, но е изпратила на редколегията „нейните най-добри пожелания“. 

 

 

Елизабет II, която е най-дълго задържалият се монарх на престола в света, ще отбележи платинен юбилей догодина след 70 години като кралица. Нейният покоен съпруг принц Филип бе „Възрастен човек на годината“ през 2011 година. Той почина на 99 години през април, прекарвайки 73 години в брачен съюз с Елизабет II. 

 
 

Списанието „Олди“ раздава наградата от 29 години насам. Освен известни личности като актрисата Оливия де Хавиланд и художникът Дейвид Хокни, нейни притежатели са били и съвсем редови граждани, сред които медицински сестри в старчески домове и атлети ветерани, предава БНР.

 
***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама