Всички ученици в София преминават на онлайн обучение

17:50, 20 окт 21 / София 25 1939 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник. Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г.

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16.00 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини.

Междувременно МОН актуализира Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри, пише Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама