Президентът: Никой не кара никого да се ваксинира насила

19:49, 20 окт 21 / Избори 2в1 25 1870 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и  икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.

Наплив от желаещи да се ваксинират и бум на изтеглените сертификати

Държавният глава посочи, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви още президентът в отговор на въпрос относно призивите от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава, цитиран от прессекретариата на институцията. 

Партии с призиви за оставката на Кацаров

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. „Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого насила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“,  каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама