Владимир Каролев си отиде

09:36, 21 окт 21 25 3955 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова
Снимка: Facebook / Владимир Каролев
Снимка: Facebook / Владимир Каролев

Финансистът и запален планинар Владимир Каролев е починал тази нощ след близо шест месеца в кома. Новината за кончината му съобщи неговият приятел Роман Добрев в своя Facebook. 

„Нека е леко на душата ти Владо! Поживяхме, посмяхме се, покарахме ски, радвахме се на планината. И колкото повече години трупахме , толкова по-млади се чувствахме...понякога и безразсъдни. Светъл път там горе... в безкрая“, написа той. 

Финансистът издъхна на 60 години, след като прекара в кома близо шест месеца. Каролев претърпя инцидент при ски спускане в Пирин на 8 май. Тогава бе обявен за издирване, а след спасителна акция бе открит от планинските спасители в безпомощно състояние, с множество тежки травми. 

Издирват Владимир Каролев в Пирин

За последно икономистът публикува в социалните мрежи видео от връх Тодорка, където по-късно през деня следите му се бяха изгубили. Сигнал за изчезването му подават негови приятели, а акцията по издирването продължи около 12 часа.

Спешните екипи откараха Каролев в болницата в Разлог, но поради сериозността на травмите, които бе получил - тежка черепно-мозъчна, гръдна и травма на глезена, по спешност бе откаран в „Пирогов“. По-късно бе преместен в друга болница за рехабилитация, но състоянието му остана все така - вегетативно.

Кой е Владимир Каролев?

Владимир Каролев е български икономист и финансист. Той се появява в обществено-политическото пространство като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ. През 2003 г. е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011 г.

През есента на 2011 г. Владимир Каролев е кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември същата година подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

 

Екипът на Topnovini.bg изказва искрени съболезнования към семейството, близките и приятелите на Владимир Каролев. Неведнъж като медия сме търсили експертното му мнение по икономически теми. Да бъде светло по пътя му!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама