Благоев: Излизането от кризата зависи от политиците

13:15, 21 окт 21 / Избори 2в1 25 1531 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Само ясно политическо решение може да посочи пътя за излизане от COVID-кризата. Управляващите ни докараха обществото до състояние да се избием един друг, защото въвеждат изключително закъснели и необмислени мерки. И дано не бъда лош пророк, но тепърва хората ще излизат на улицата. Така кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев коментира поредната заповед на служебното правителство с мерки срещу разпространението на COVID-19, съобщиха от „Републиканци за България“.

„Възраждане” и „Атака”, са с подчертано проруски профил и питам дали някой отдалеч не дирижира протестите им точно в предизборния период, така че да се дебалансира ситуацията в държавата и да вдигнат акциите на настоящия президент Румен Радев”, попита Благоев по повод скандалното поведение на двете партии. „В този момент на силно поляризиране, посланието към обществото не бива да е с вдигнати юмруци“, коментира Горан Благоев.

Горан Благоев: Да премахнем бедността и да спрем демографската криза

Здравната криза стигна до тук поради липса на смело политическо лидерство от самото и начало. Нямаше ясна воля и последователни мерки, които да убедят хората, че правилният път за излизане от кризата е да се ваксинират, да спазват мерките и да вървим напред така, както в момента повечето европейски държави, които излизат от кризата и се връщат към нормалния начин на живот“, заяви Ивелина Георгиева.

Георгиева припомни, че вместо да подкрепи ваксинационната кампания, Радев призова публично да се спазват правата на нежелаещите да се ваксинират, а сам се ваксинира тайно. По думите ѝ предишните и сегашните управляващи се обвиняват в едно и също. „Тази криза не е здравна, не е медицинска - моите колеги лекари отдавна знаят как да лекуват и диагностицират това заболяване“, подчерта тя.

Аз не подкрепям нищо задължително. Ако хората не са убедени в необходимостта да направят нещо те имат право на избор, но задължително трябва в тези институции като болници и социални заведения да се гарантира, че персоналът няма риск за пациентите или хората, които са настанени там. Дали това ще бъде с ваксинация, или с ежедневно или периодично тестване няма значение, но трябва да се гарантира, че персоналът не носи риск. Аз съм за доброволна ваксинация, но съм убедена, че в момента процентът на ваксинация в държавата е толкова нисък, защото не се проведе информационна кампания, която да е насочена към страховете и притесненията на хората“, каза д-р Георгиева.

Хората, които не се ваксинират, не го правят, защото са лоши хора или вярват в конспиративни теории. Те не се ваксинират, защото имат своите страхове. Дали защото имат своите заболявания, или са бременни и т.н. Никой до този момент не направи така, че те да бъдат убедени от това да пазят не само собственото си здраве, но и здравето на своите близки, и на обществото като цяло. „Моля ви, ваксинирайте се“, завърши кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама