Синът на загиналия военен пилот съди авиобаза „Граф Игнатиево“

13:29, 21 окт 21 25 2385 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Синът на загиналия военен пилот майор Валентин Терзиев съди авиобаза „Граф Игнатиево“ за неизплатени суми за положен извънреден труд. Чрез иск, подаден от името на майката, 12-годишното момче настоява да получи сумата от 70 хиляди лева възнаграждение за близо 3 хиляди часа надвишаване на работното време.

Синът на Терзиев твърди, че неговият баща като военнослужещ е бил задължен да дава дежурства при условия и по реда, определени от нормативните актове на Министерство на отбраната. Освен това - извънредният труд е трябвало да се компенсира с намалено работно време.

С разпореждане от 30 юли Окръжният съд оставя без движение исковата молба, но според решение на апелативните магистрати делото се връща в Окръжен съд, който ще трябва да се произнесе, съобщи БНТ.

Информацията беше потвърдена във Facebook от съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова. „Ангажиментите на Министерството на отбраната далеч не се свеждат само до финансови средства, които се дължат на всички пилоти, напуснали системата. Все още очаквам министър Панайотов да започне и да работи, щом е поел този пост, и да назначи вътрешна проверка на Инспектората на МО, както е по закон“, посочва тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:56, 21 окт 21

Синът друг път. Онази противна жена на пилота. Взе всякакви обезпечения и застраховки, обиколи студията, даваше акъл на експерти. Бог да го прости човека, отървал се е от злата си жена.

2 Анонимен 11:10, 23 окт 21

По най-бързия начин да се самосезира Комисията за закрила на детето!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама