Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си

10:00, 26 окт 21 / Свят 25 1821 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Жените в имперското семейство не могат да наследят Хризантемовия трон заради това губят кралския си статут, когато сключат брак с човек без благороден произход.

По същия начин стоят нещата и за Мако, 30-годишна племенница на император Нарухито, която се омъжи за Кей Комуро (30 г.), служител в американска правна фирма. Двойката планира да се премести в САЩ.

Откакто обявиха годежа си през 2017 г., двамата бяха изправени пред скандали заради медийни съобщения, че семейството на Комуро имало финансови затруднения, предаде БНР.

Японска принцеса се отказва от титлата и богатството

Но след години на отлага те най-накрая се ожениха, макар и без сватбена церемония, банкет или тържество, предпочитайки да са далеч от публика, която не винаги е била с добро отношение.

Мако е отказала и средства, които обикновено се предлагат на дами от кралското семейство при напускането му – 153 млн. йени (1,35 млн. долара).

Японската телевизия показа кадри как принцеса Мако напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра. Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува и с тях.

Все още не е известно какво и дали ще работи тя в САЩ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама