Крокодил заживя с монаси и стана вегетарианец

16:00, 30 окт 21 / Любопитно 25 2090 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Крокодил в Керала, Индия, заживя с монаси и стана вегетарианец.

Крокодилът на име Бабиа се подвизава в езерото на храм повече от 70 години, където живее с монасите и яде ориз. Монасите твърдят, че влечугото е напълно безобидно и не е нападнало никого. По думите им крокодилът е станал вегетарианец, съобщава БГНЕС.

Крокодил погълна цял дрон

Всеки ден влечугото изяжда по един килограм варен бял ориз, като монах от манастира поставя ориза директно в устата на крокодила два пъти дневно.

„Той не яде месо. Той дори не напада рибите в езерото“, казва монахът Чандра Пракаш.

Експерти смятат, че животното не може да се храни само с ориз и не би могло да оцелее толкова години без животински протеини. Зоологът Анирбан Чаудхари каза: „Крокодилът в езерото на храма вероятно се храни предимно с риба и консумира ориз, защото е развил условен рефлекс“.

Бабиа се е превърнал в звезда, като много туристи идват да го видят. Много от тях се събират вечер с надеждата да видят странния питомец монах.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама