Кирил Петков с второ искане да бъде изслушан от КС

15:52, 26 окт 21 / Избори 2в1 25 2090 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бившият икономически министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане да бъде изслушан. „Или поне да ми се даде шанс за защита чрез писмено становище“, написа той във Facebook.

Силно се надявам, че с действията си Конституционният съд няма да допусне погазване на правото ми на защита в разрез с нормите на самата Конституция“, посочи Петков. Според него съдът е финализирал казуса в съкратени срокове и така произнасянето ще е непосредствено преди изборите, което „само по себе си представлява намеса и би оказало пряко влияние върху изборния резултат“.

КС отказа да изслуша Кирил Петков за гражданството му

Конституционният съд трябва утре да вземе решение по казуса с гражданството му. Предвид, че първото искане на Петков да бъде изслушан беше отхвърлено, най-вероятно и второто няма да бъде разгледано. Към момента е ясно, че той не е канадски гражданин от 20 август, въпреки че беше назначен за министър на 10 май. Петков твърди, че е бил длъжен само да подаде документи за отказ от канадско гражданство, което е сторил в края на април.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама