Олимпиада на брадите и мустаците в Германия 

16:25, 26 окт 21 / Любопитно 25 2005 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Германия се проведе един от най-интересните конкурси в света – т.н. „Олимпиада на брадите“. Близо 100 състезатели от цял свят се конкурираха в няколко категории – „Мустак а ла Салвадор Дали“, „Бакенбарди свободен стил“ и „Имперски мустак“.

Участниците трябваше да впечатлят професионално жури от бръснари и фризьори. Най-обсъжданата тема беше кой е най-добрият продукт за оформяне на странни прически – ваксата, пяната или лакът за коса.

Ралф Шулц е редовен участник в състезания по брада. „Поддържам мустаците си вече седем години, участвах в няколко първенства. Сега за първи път успях да спечеля първо място в Германия. Много съм щастлив, че най-сетне триумфирах", споделя победителят в категория „Имперски мустак“.

И въпреки, че Карл Мусбергер няма такъв успех, е доволен, че е част от конкурса. „Брадата ми не е чак толкова добра за това състезание, защото не расте много бързо. Има бради, които стават много дълги и така могат да се оформят по-красиво“, казва той.

Кристиан Фейхт, който е президент на източнобаварския клуб за брада и мустак, споделя своята формула за успех. „Лак за коса и сешоар са двете основни неща, които се използвам най-много. На мустаците понякога слагам вакса, друг път пяна за коса, за да достигна перфектния ефект“, издаде той.

Журито, съставено от фризьори и бръснари, трябва да вземе решение кои са най-впечатляващите претенденти и в следващите дни да обяви победителите в различните категории на забавната Олимпиада, пише Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама