Болница „Лозенец“ става интензивен център за лечение на COVID-19

19:04, 28 окт 21 25 1809 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Трансформират болница „Лозенец“ в интензивен център за лечение на COVID-19. Това стана ясно след извънредна среща на здравните власти.

Известната като Правителствена болница утре ще открие 10 легла. До понеделник те ще станат 40. Тенденцията е лечебното заведение да стане един от големите центрове за интензивно лечение на COVID-19, заяви заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров, цитиран от БНТ.

Резервно COVID-отделение в „Света София“

Друго решение, взето на срещата, е в едното крило на белодробната болница „Света София“ да се открият между 40-60 легла, които ще се оборудват наново. До няколко дни там ще бъде преоборудвано резервно COVID-отделение.

Това ще бъде резервна база за интензивно лечение на COVID-19, евентуално и на други инфекции, ако се появят. През останалото време ще функционира като терапевтично отделение към болница „Св. Иван Рилски“.

Поетапно се увеличават интензивните легла в повечето болници в София, потвърди и днес зам.-министър Петров.

Най-голям резерв има в големите частни болници и в общинските. Намеренията на здравните власти са в периода от следващите две седмици на всеки 3-4 дни да се откриват по 30 нови легла. Така според Петров системата ще бъде подсигурена. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама