Колко ще плащаме за гориво по празниците?

08:15, 29 окт 21 25 1766 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Горивата ще поскъпнат с още около 10 ст. до края на годината, прогнозират търговци. Тенденцията в ръста на цените се дължи на по-скъпия петрол на международните пазари.

По Коледните и Новогодишните празници литър от най-масовия бензин ще се продава за около 2,50 лева. Според Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация това са нормалните ситуации на пазара в момента в страната.

България е сред държавите в ЕС с най-поскъпнало гориво

Увеличение в цената ще има и при дизела и автогаза. Само през последния месец горивата са поскъпнали средно между 5 и 6%.

Пазарът започна да се стабилизира, търсенето започна да се увеличава и стойностите нараснаха драстично. От 50 долара за барел те достигнаха настоящите около 86. Така че виждате, че това е едно сериозно поскъпване, което и процентно се отразява в цените на бензиноколонките“, коментира пред БНР Светослав Бенчев.

Тенденцията нагоре се диктува от цените на петрола на международните пазари и най-вероятно ще остане такава в месеците поне до края на годината.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама