Зомбита и вещици ще завладеят Женски пазар този уикенд

10:30, 29 окт 21 / София 25 2039 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-страшното в предстоящия Halloween Weekенд Паzar на Женски Пазар тази събота и неделя ще е да го пропуснете, казват от организаторите. Зомбита на входа, черни дупки с отстъпки, кървави торти, черепи и кости, странна музика, детски кът с работилница за тиквени фенери, шантави костюми, награди и изненади на всеки щанд ще владеят Женски пазар. От 11:00 до 19:00 часа, на специалното Хелоунско сборище, с вход от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ ще може да дойде всеки и да се докосне до един незабравим вещерски празник. 

Вече станалият традиционен WEEKEНД ПАZAR на Женски пазар ще се проведе тази събота и неделя, 30 и 31 октомври, но този път с духа на Halloween. И сега посетителите ще могат да открият специално подбраната селекция български производители и търговци, ресторантьори, фермери, пивовари, производители на цветя, книжни издателства, съвременно българско изкуство и млади таланти, музика и приятна атмосфера. Събитието се организира от „Пазари Възраждане“ ЕАД с подкрепата на Столична община. 

Тази събота на Страшния WEEKEНД ПАZAR ще има специално шоу и за децата - театрална къща Мариета и Марионета ще представят сензационната вещерска постановка „Баба Яга“ от 14.00 часа на терасата пред галерия „Сердика“.

В неделя организаторите са подготвили dj party с Dj IHOU, който ще започне да пуска след 13.30 часа. Dj IHOU направо ще ви „убие“... от музика, а гостите на WEEKEНД ПАZAR и ще могат да се слушат стилове като downtempo/funk/disco/аfro/brasil. IN&OUT ще извадят тематични аксесоари и костюми, за да можете да се подготвите за предстоящото Хелоуинско парти. Всеки уикенд, WEEKEНД ПАZAR е под мотото за опазването на околната среда и ползата от дрехите „втора ръка“ с тяхната многократна употреба. Тази събота и неделя приятелите ни от IN&OUT отново ще дадат живот на дрехи и аксесоари, които вече са омръзнали на стария им собственик, но са готови да допринесат за свежия вид на новия им купувач. 

В духа на Halloween „Опашен чар“ ще Ви очакват с Вашите домашни любимци. Подгответе се, защото ще се проведе и първия конкурс за най-смешно маскирано куче.

L'Instant Catering ще бъдат неузнаваеми, защото ще има доста страхотии в тяхната къщичка – кошница с „Лакомство или награда“, в която ако се осмелите да бръкнете ще откриете изненада, за гладните пък ще има - Duck blood и супа от карфиол, а за десерт - кървава торта „Паволова“.

Ще има, разбира се, и специален уъркшоп за това как се прави тиква за Halloween и страшни шоколадови и други вкусотии. 

И още – нов и изложител - веджи бургерите на plant.bite, които са следващото поколение алтернатива на месото. И за да е още по-жестоко на Страшния WEEKEНД ПАZAR те ще предложат бургерите Cruelty Free No-Beef със сочно (без)телешко и Juicy Pulled No-Pork с дърпано (без)свинско, а за финал трябва да знаете, че и двата бургера са с цветни питки, червен и оранжев бриош, защото са с кореноплодни и са тематични за сезона. 

Отново ще има още много изложители, а платформата КупиИзкуство.БГ ще предлагат селекция авторски картини на български художници. Ще бъде отворен и фермерският магазин на „Женски пазар”.

Търговците и производителите в WEEKEНД ПАZAR ще бъдат разположени на обособена пазарна зона, която обхваща територията под галерия „Сердика“ и няма нищо общо с пазарната площадка на Женски пазар. Входът е от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Посетителите заплащат символичен вход от 2 лв., който отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на WEEKEНД ПАZAR, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и чрез галерия „Сердика“

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на WEEKEНД ПАZAR ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.

За повече информация - фейсбук страницата на  WEEKEНД ПАZAR.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама