Експлозия в кухнята на „Бързо, лесно, вкусно“

10:37, 03 ное 21 25 3363 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Известен е фактът, че в професионалните кухни често стават инциденти – запалват се фритюрници, разливат се тенджери с вряла вода, забравят се разни вкусотии във фурната и т.н. Днес, в ефира на Българска национална телевизия, ще видите именно такава експлозия. 

Водещият на предаването Росен Митков представял рецепта за страхотна есенна супа с оранжева леща и шарени чушки. В момента, в който добавил поредния продукт, всичко се взривило като в химическа лаборатория на атентатори. Слава богу, той запазил самообладание и камерите заснели как хладнокръвно се справя в опасната ситуация и продължава да разказва метода на приготвяне. За щастие, в близост бил и самият Ути Бъчваров, който веднага се притекъл на помощ.

На нашия въпрос дали е възможно това да се случи в нормални условия, Ути с усмивка си признал, че донякъде и той носи вина за кулинарния фойерверк в студиото: „През последните седмици получих вдъхновение да превърна кухнята в химическа лаборатория, а ние двамата с Роската да станем истински химици и създатели на „вкусна кулинарна материя“. За целта купих и специални стъклени съдове, които са известни като бехерови чаши и издържат на температура от до 800 градуса. Представете си как в тях всичко ври и кипи и камерата може да заснеме целия химичен процес на сготвянето. Досега всичко беше скрито в тенджерите, а по този начин вкусът се ражда пред очите ни“. 

 

Оказа се, че специално поръчаната за предаването 10-литрова бехерова чаша, толкова силно е вряла, че в момента, в който Росен е добавил поредния продукт, всичко е избухнало и е потекло навън. 

„Случват се такива неща“ – смеят се Росен и Ути. „В името на кулинарията ние, кулинарните магьосници от „Бързо, лесно, вкусно“, сме готови на всичко. 

Гледайте цялото предаване днес от 14:00 по БНТ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама