Акция за купен вот: Арестуваха съпруга и сина на кмета на Симеоновград

14:10, 04 ное 21 / Избори 2в1 25 2052 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Синът и съпругът на кмета на Симеоновград Милена Рангелова са задържани по подозрение, че са купували гласове, съобщи пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков. 

Милена Рангелова е излъчена за кмет на Симеоновград от ГЕРБ през 2019 г. Преди това тя печели кметските избори през 2015 г. като кандидат на Реформаторския блок.

В дома ѝ са открити голяма сума пари, както и списъци с имена. Според Рашков, има множество данни за връзки на съпруга на Милена Рангелова с други лица, които са ангажирани с плащания на гласоподаватели във връзка с изборите. ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на базата на престъпления да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия“, заяви той.

По негови думи в множество други населени места са образувани досъдебни производства за изборни нарушения, задържани са лица и предстоят разпити пред съдия. В Любимец са проверени два адреса и са установени обитатели, свързани с изборния процес. Открити са 75. хил. лв., половин килограм злато и ценни предмети, иззети са лични дебитни карти. „Купуват гласове, за да подпомагат ГЕРБ да се върне на власт“, смята вътрешният министър.

В село Малко Градище, община Любимец, е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицата, където са намерени списъци с имена и е образувано досъдебно производство. Задържани са и двамата. „И в Любимец и в Градище са работили в полза на ГЕРБ. В Хасково също имаме задържан и десетина разпитани. Като кажа това, може да се увеличи броят“, заяви Рашков, цитиран от „Сега“.

В някои медии се разпространиха и снимки от операцията, на която се вижда мъж с белезници, поставен на колене пред къщата си. 

Акциите са поръчка 

Малко по-късно от ГЕРБ коментираха темата, като заявиха, че акциите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков били поръчка на президента Румен Радев, който според тях виждал, че губи изборите.

Бившият депутат и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев отрече твърденията на Рашков, че в Малко Градище е арестувана кметицата на селото. А относно иззетите списъци в селото, той посочи, че в тях са били записани имената на хора, получаващи дърва за огрев. Личните карти пък били на починали граждани. Добрев подчерта, че те не били намерени в магазин, а в кметството, където по думите му им било мястото. Той отбеляза и че кметът на Симеоновград го уверила, че в джоба на мъжа ѝ са били намерени само 100 лева, а сниманите пари били от друга къща, предаде „Дневник“.

МВР започва акция срещу купения вот

От няколко дни МВР извършва национална операция по сигнали за подготовка за купуване на гласове преди изборите на 14 ноември.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама